home1

Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden Dogs2Enjoy

Op onze cursussen en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. 
Met deze algemene voorwaarden zorgen we dat u weet wat er van u verwacht wordt en dat u weet wat u van Dogs2Enjoy mag verwachten.

 

1. Algemeen

Alle tussen Dogs2Enjoy en de cursist gesloten en te sluiten overeenkomsten worden beheerst door de navolgende voorwaarden.

Cursisten zijn zij die deze overeenkomst zijn aangegaan met de eigenaar van de hondenschool en men is definitief cursist na inschrijving via het boekingssysteem en na betaling van het totaalbedrag.

Cursisten trainen op eigen risico bij de hondenschool.

Bij minderjarige cursisten dient ten minste 1 wettige vertegenwoordiger bij de cursus aanwezig te zijn.

Afwijkende bedingen gelden slechts indien partijen deze schriftelijk zijn overeengekomen en dan nog alleen voor de speciale overeenkomst waarvoor het afwijkende beding is overeengekomen.

 

2. Cursus

De hondenschool is gesloten op officiële feestdagen. De vakanties worden, zoveel mogelijk, tijdig opgenomen in de jaarplanning van de lessen.

De cursisten dienen altijd het cursusgeld via de website (iDeal), per bank of contant te voldoen vóór aanvang van de cursus, bij in gebreke blijven zal de cursist niet toegelaten worden tot de les.

Inschrijving verplicht tot betaling van de gehele cursus. Er kan geen restitutie van het cursusgeld plaatsvinden.

Indien door ziekte of overmacht de cursus moet worden beëindigd door de trainer(s) , wordt het resterende cursusgeld, onder aftrek van de kosten voor het cursusmateriaal , aan de cursist gerestitueerd.

Indien door ziekte of overmacht van de trainer(s) lessen uitvallen zullen deze in overleg en naar mogelijkheden van de trainer(s) ingehaald kunnen worden.

Het cursusgeld is voor een vast aantal lessen zoals bij inschrijving is overeengekomen.

Dogs2Enjoy heeft het recht een cursus te annuleren indien het aantal inschrijvingen lager is dan 4. De ingeschreven cursisten zullen ingepland worden zodra het minimum aantal inschrijvingen is gehaald.

 

3. Lesreglement

Alle cursisten dienen uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de lessen bij de hondenschool aanwezig te zijn. Zorg dat je alle materialen bij je hebt die in de aanbevolen materialenlijst op de website staan aangegeven.

Bij verhindering dient de cursist zijn of haar afwezigheid te melden via het account op de website.

Op het terrein van de hondenschool dienen de honden, behoudens op uitdrukkelijk verzoek van de trainer( s), aangelijnd te zijn.

Honden dienen ingeënt te zijn volgens advies van de dierenarts. Honden met Giardia of diarree mogen in verband met besmettingsgevaar niet op het lesveld komen.

Indien een hond loops is of lichamelijk niet in orde, dan dient de cursist overleg te plegen met de trainer(s) alvorens hij/zij op de les verschijnt.

In overleg met de trainer(s) is het toegestaan dat de cursist andere personen meebrengt naar de training, doch uitsluitend op eigen risico van de cursist.

De relaties van de cursist moeten zich aanpassen aan nader op te geven gedragsregels gedurende de training.

De instructeur/gedragstherapeut staat in voor het onderhouden van zijn capaciteiten, deskundigheid en kennis om de opdracht uit te voeren.

De klant dient de aanwijzingen van de instructeur op te volgen.

Wij verwachten van u dat u de hulpmiddelen aanschaft en gebruikt die de instructeur u voorschrijft. (in verband met veiligheid van de klant, de instructeur/gedragstherapeut en de omgeving)

Toezeggingen in welke zin dan ook gedaan door de instructeur worden indien niet schriftelijk bevestigd, geacht niet te zijn gedaan.

Dogs2Enjoy wil geen overlast veroorzaken voor bewoners in de directe omgeving. Dat wil zeggen dat u dient te parkeren op de aangegeven plaatsen.
Als er op het eigen terrein van het hondenschool een hond zijn behoefte doet, dient u dit zelf op te ruimen en te deponeren. Dit geldt voor elke vorm van vervuiling.

Tijdens de lessen is het de cursist verboden om te roken.

Gehoorzaamheid & Fun

 

Je wil graag na het afronden van de puppycursus graag met je pup verder leren. Bij Dogs2Enjoy kan dat in de lessen Gehoorzaamheid & Fun, op positieve wijze werken we aan een goede opvoeding van je jonge hond of herplaatser.
Instromen kan ook na het afronden van een cursus bij een andere hondenschool of na het adopteren van een herplaatser.

Waar gaan we in de cursus onder andere aan werken?

 • Werken aan een goede band tussen hond en baasje
 • Niet opspringen
 • Niet trekken aan de lijn
 • Terugkomen als we roepen

Maar daarnaast doen we ook bijvoorbeeld Neuswerk, Balans & Coordinatie, Impuls controle, Rally-O en andere leuke maar ook leerzame oefeningen! 
Dit is een doorlopende cursus dus je kan blijven zolang je wil!

Je kan je inschrijven per blok van 6 lessen. De lessen worden gegeven in groepjes van 4-6 cursisten en de lessen duren 45 minuten.
Mocht je een keer niet kunnen of bijvoorbeeld in ploegendiensten werken? Je kan je hond per les inboeken, dus als je een keer niet kan kost het je ook geen les!
Inhalen kan dan later in je eigen groep of in dezelfde week in een andere groep.

Deze les wordt gegeven op:
Maandag 19.30 uur
Donderdag 19.00 uur
Zaterdag 11.30 uur
Zondag 10.00 uur

Inschrijven voor een cursus kan hier op de website na het aanmaken van een account. Na het aanmaken van je account zie je alle beschikbare lessen waar je je voor in kan schrijven.
Nu een account aanmaken

Teckels

Teckels, een grootse jachthond in een kleine behuizing.

 

De teckel mag als jachthond zeker niet worden vergeten, ondanks hun kleine behuizing schuilt er een jachthond met een groots karakter in. De reputatie van de jachthond is dusdanig dat termen als eigenwijs en niet te trainen nog vaak worden gehanteerd. Maar dat is natuurlijk geen reden om het trainen van je teckel niet serieus te nemen. Met de juiste training kan je een heel eind komen!
De Teckel is een werkhond die graag samen met zijn baas aan het werk gaat, of dit nu jachttraining is of bijvoorbeeld een van de vormen van neuswerk. De teckel zal zich er met overgave in storten.

Van oorsprong (en nu ook nog steeds in wedstrijdverband) werden Teckels ingezet in de jacht op vossen en dassen. Ze werden de holen ingestuurd en ze moesten zelfstandig de klus klaren. Een klein hondje met een grote hoeveelheid durf en karakter.

Tijdens onze Teckel Workshops gaan we verschillende hondensporten combineren zodat het perfect aansluit bij de Teckel. Speuren of Tracking, Jachttraining en Gehoorzaamheid zijn sporten die perfect inspelen op het karakter van je kleine maatje.

Onderdelen die zeker in de lessen voor zullen komen zijn:

 • Gehoorzaamheid

 • Recall (Hier komen)

 • Speuren

De bedoeling is dat deze workshops maandelijks zullen terugkeren!

Eerstvolgende data
4 Oktober 10.00 - 12.00 uur VOL!
4 Oktober 19.00 - 21.00 uur
25 Oktober 10.00 - 12.00 uur

Het lesveld is in de avonduren heel goed verlicht en ook de toegangsweg van de parkeerplaats naar het veld is goed verlicht.

Inschrijven kan via de website na het aanmaken van een account!
https://dogs2enjoy.kennelcare.nl/login

Veelgestelde Vragen

Ik heb eerst bij een andere hondenschool les gehad en wil me nu graag inschrijven voor 1 van de groepslessen, kan dat?

 • Graag maak ik met nieuwe cursisten eerst een afspraak voor een proefles. Dan kan ik goed kijken in welke groepsles je het beste zou passen en of de training aansluit bij jullie wensen.
  Soms is het nodig om eerst een aantal privelessen in te plannen voor je in de groepsles terecht kan.

Hoe kan ik me inschrijven voor een cursus?

 • Dogs2Enjoy werkt met een klantenaccount zodat je alle informatie over je lessen, betalingen etc op 1 plek terug kan vinden. Je moet dus om te beginnen een account aanmaken via het knopje Mijn Account bovenaan de website.
  Daarna kan je via je account je inschrijven voor de verschillende lessen. Daar is ook alle informatie te vinden wat de lessen kosten, lestijden en beschikbaarheid.

Hoe kom ik bij de leslocatie?

 • Het adres is Elskensweg 15 in Oosterhout. Je moet parkeren bij Voetbalclub SCO ook aan de Elskensweg. Rij door de poort en parkeer daar je auto, hou je hond op de parkeerplaats altijd aangelijnd. Loop nu terug naar de polderweg en sla rechtsaf, Dogs2Enjoy zit ca. 100 meter verderop aan de polderweg.
  Bij aankomst mag je door de poort lopen en bij het witte gebouw wachten. Zo kunnen de cursisten uit de les ervoor rustig door de poort het veld verlaten.
  Bij  het betreden van het veld vullen we de werkplekken van achter naar voor. Bij het verlaten van het veld gaan eerst de voorste werkplekken weg, wacht dus met het verlaten van je werkplek tot de voorste ook vertrokken is.

Hoelang duren de lessen?

 • Groepslessen duren 45 min per les. Zorg dat je 5 minuten voor aanvang aanwezig bent, je kan wachten op de grasstrook net binnen de poort.
  De lessen beginnen altijd op de afgesproken tijd.

Is er een toilet bij het lesveld?

 • Ja er is een toilet waar cursisten gebruik van mogen maken.

Wat moet ik meenemen voor mijn hond?

 • Heel veel kleine beloningen! Tijdens de lessen gebruiken we behoorlijk wat dus neem meer mee dan je ooit denkt nodig te hebben, een volle koffiemok is een goede richtlijn voor honden van gemiddeld formaat. Hoe kleiner je ze snijdt hoe meer je er hebt tijdens de les.
  Wat zijn geschikte beloningen? Dingen waar je hond buiten graag voor werkt!
  Denk aan dingen zoals kaas, ham, knakworstjes, hondenworst, levercake maar ook bijvoorbeeld zachte hondenbrokken.
 • Water en een waterbak, ook als het niet warm is.
 • Een deken, matje of kleedje voor de plaatsoefening. 
 • Verschillende speeltjes waar je hond heel blij van wordt. Bijvoorbeeld een bal, trekspeeltje of een pluche speeltje.
 • Een halsband en een gewone riem van 2 meter.
  Flexilijnen, sliplijnen etc zijn niet toegestaan in de lessen.
 • Lange lijn van 5 of 10 meter. Biothane is heel fijn! Makkelijk schoon te maken en ook verkrijgbaar met meer grip.
 • Bij koud en nat weer kan het fijn zijn om een handdoek of badjas mee te nemen voor het einde van de les. Ook voor honden met een dunne vacht kan een jasje of trui fijn zijn tijdens de les.

Wat moet ik extra meenemen als ik me heb ingeschreven voor Jachttraining:

 • ACME fluit 211.5 voor Staande Honden en Retrievers
 • Voor spaniels is ook de 210.5 geschikt.
 • 2 canvas dummy's van 250 of 500 gram
 • 2 ballen (Eventueel tennisballen, Dummyballen of KONG tennisballen met pieper)

Wat moet ik meenemen voor mezelf?

 • Het veld kan nat zijn dus draag laarzen of andere waterdichte schoenen.
  Ook in de zomer zijn hoge schoenen fijn in verband met hoog gras op sommige delen van het veld
  .

Ik heb me ingeschreven voor een cursus maar kan bij nader inzien toch niet meedoen, wat nu?

 • Het betaalde cursusgeld is niet-restitueerbaar. We kunnen wel kijken of een andere cursus op een ander moment wel haalbaar is.

Ik kan niet elke week, ben ik dan de les waar ik niet bij kan zijn kwijt?

 • Nee! Als je tenminste 24 uur vantevoren afmeld via je account blijft de les beschikbaar. Je kan deze dan aan het einde van de reeks inhalen of mogelijk op een andere dag.
 • De 6 lessen die je hebt geboekt moeten wel binnen 10 weken ingepland zijn, daarna vervallen de lessen die nog open staan. Dit is 10 weken na de eerste les.

Mijn teef is loops geworden, kan ik nog meedoen met de cursus?

 • Je mag met een loopse teef gewoon meedoen met de lessen zolang ze willen werken. Een teef die lusteloos is of niet in een goed humeur doe je er geen plezier mee om naar de les te komen. Dit zorgt voor beide alleen maar voor frustratie…
  Geef voor aanvang van de les wel even door dat ze loops is, we trainen dan op een ander veld dan de andere lessen ivm het werkvermogen van intacte reuen bij het ruiken van een loopse teef.

Ik ben niet van plan met mijn hond te gaan jagen, is jachttraining dan wel geschikt voor ons?

 • Jazeker! Jachttraining is een fantastische manier om een goede relatie op te bouwen met je hond. Een hobby waar jullie samen in kunnen groeien en van genieten. Daarnaast is het de manier om de genetische aanleg van je hond in goede banen te leiden en zo een goed opgevoede blije hond in huis te hebben.

Welke boeken raad je aan om te lezen?

 • "Clicker Gundog" Helen Phillips
  "The Fundamentals for Success: Force Free Gundog Training" Jo Laurens
  "Retrieving for All Occasions" Elsa Blomster and Lena Gunnarson
  "Mission Control" Jane Arden
  "Where's the Off Switch" Leanne Smith
  "Whose Walk is it Anyway?" Leanne Smith
  "In Defence of Dogs" John Bradshaw  
  "The Thinking Dog" Gail Tamases Fisher
   "The Perfect Puppy" Gwen Bailey  
  "Life Skills For Puppies" Helen Zulch & Daniel Mills  
  "Brain Games" Clare Arrowsmith  
  "Total Recall" Pippa Mattinson  
  "Dogs In Mind" Jackie Drakeford  

  DVDs
  "Crate Games" Susan Garrett 

 

Test

Sexier than a Squirrel Challenge


Kan je nog even niet terecht bij Dogs2Enjoy voor training maar wil je wel alvast thuis beginnen?

De sexier than a Squirrel Challenge van Absolute Dogs is een unieke kans om voor €30 deel te nemen. Je krijgt 25 dagen uitleg en spelletjes in videovorm en deze mag je levenslang houden. 
Er is een Facebook groep voor alle deelnemers met extra leermogelijkheden door middel van Facebook Live uitzendingen door Tom en Lauren van Absolute Dogs. 

Wat moet je doen om deel te nemen aan deze challenge? 
Stuur mij een mailtje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en na betaling meld ik je aan. Na aanmelding ontvang je de inloggegevens en kan je je aanmelden voor de Facebook groep.
Je kan dan op je eigen dashboard op de site van Absolute Dogs inloggen en elke dag komt er een nieuw spel bij. 

Alle filmpjes zijn in het engels maar heel goed te volgen door de duidelijke manier van filmen en uitleg. En natuurlijk ben ik bereikbaar voor uitleg en vragen!
Deze challenge is heel goed te combineren met de lessen van Dogs2Enjoy. 

 

Bedankt voor uw aanmelding

Bedankt voor uw aanmelding! 

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Free Joomla templates by Ltheme