Teckels, een grootse jachthond in een kleine behuizing.

 

De teckel mag als jachthond zeker niet worden vergeten, ondanks hun kleine behuizing schuilt er een jachthond met een groots karakter in. De reputatie van de jachthond is dusdanig dat termen als eigenwijs en niet te trainen nog vaak worden gehanteerd. Maar dat is natuurlijk geen reden om het trainen van je teckel niet serieus te nemen. Met de juiste training kan je een heel eind komen!
De Teckel is een werkhond die graag samen met zijn baas aan het werk gaat, of dit nu jachttraining is of bijvoorbeeld een van de vormen van neuswerk. De teckel zal zich er met overgave in storten.

Van oorsprong (en nu ook nog steeds in wedstrijdverband) werden Teckels ingezet in de jacht op vossen en dassen. Ze werden de holen ingestuurd en ze moesten zelfstandig de klus klaren. Een klein hondje met een grote hoeveelheid durf en karakter.

Tijdens onze Teckel Training gaan we verschillende hondensporten combineren zodat het perfect aansluit bij de Teckel. Speuren of Tracking, Jachttraining en Gehoorzaamheid zijn sporten die perfect inspelen op het karakter van je kleine maatje.

Onderdelen die zeker in de lessen voor zullen komen zijn:

  • Volgen

  • Recall (Hier komen)

  • Blijf

  • Speuren

  • Apporteren

De trainingen zijn zo opgezet dat het een doorlopende cursus is. Je kan dus mee blijven doen zolang als je wil!

Free Joomla templates by Ltheme