Groepslessen

Puppycursus

 

Vanaf 8 weken kunnen de pups beginnen met de Puppycursus van 4 pups per les. 

We raden ook aan om waar mogelijk met 8 weken aan de cursus te beginnen! De pups zitten dan nog in de socialisatiefase en leren in die periode hoe om te gaan met allerlei dingen zoals geluiden, mensen, honden etc.
Met 16 weken is die gevoelige periode (om te leren) afgerond en dan passen pups zich alweer wat lastiger aan aan nieuwe dingen.
Wetenschappelijk is bewezen dat het geen kwaad kan om pups mee naar buiten te nemen voordat ze volledig zijn ingeent. Ze hebben de eerste periode ook nog extra anti-stoffen van de moeder in hun lichaam om ze te beschermen.

Het is ook mogelijk om voordat de puppycursus start 1 of 2 (socialisatie)lessen in te plannen. Naast de mogelijkheid om vragen te stellen, krijg je meteen enkele oefeningen om alvast mee aan de slag te gaan. Ook is het mogelijk om samen met mij een socialisatie wandeling in te plannen om je meer inzicht te geven in wat socialisatie nu echt is en wat je kan doen om deze gevoelige periode optimaal te benutten zodat je een fijne pup krijgt die moeiteloos meedraait in jullie leven.

* Heb je een pup die later naar de trimsalon moet voor de vachtverzorging? Maak dan meteen zodra je weet wanneer je de pup mag gaan ophalen een afspraak bij de trimsalon voor een wenafspraak. Liefst voor de pup 16 weken is. Zo kan je pup meteen goed wennen aan gekamd worden, de blazer, gewassen worden en het staan op de tafel.

Tijdens de puppycursus groepslessen gaan we werken aan de volgende oefeningen:

* Niet trekken aan de lijn
* Zit / Liggen / Staan
* Blijven
* Andere honden netjes begroeten of negeren
* Nieuwe mensen netjes begroeten of negeren
* Loslaten van een speeltje
* Afblijven / Niet doen
* Terugkomen als ze geroepen worden
* Laat de pup zich aanraken wanneer nodig (bijv. trimsalon)
* Eten rustig aanpakken

Dit alles gaan we natuurlijk aanleren door middel van spelletjes!
Wil jij je pup ook graag echte levensvaardigheden aanleren die voor jullie beide fijn en handig zijn, dan is dit de Puppycursus voor jullie!


Wil je graag een keer met mij kennismaken zodat ik mijn leswijze kan toelichten? Dan maak ik graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Free Joomla templates by Ltheme