Gefeliciteerd met je nieuwe pup!

Een pup in huis...Wat nu?

Na maanden of soms zelfs jaren wachten is het dan nu eindelijk zover...het bericht dat je over 8 weken of al sneller een pup krijgt! 
Nu begint de echte voorbereiding voor een pup in huis pas echt. Waar moet je aan denken? Wat moet je allemaal in huis hebben? Heel veel vragen waar ik je hopelijk een beetje mee kan helpen.

Een puppy in huis is soms net alsof je een baby in huis hebt, ze hebben zeker in het begin heel veel zorg nodig maar vooral ook heel veel rust. Puppy's slapen gemiddeld ongeveer 18 uur per dag. We hebben dus om te beginnen in ieder geval een slaapplek nodig, is dat een bench of heb je liever een puppyren?
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een combinatie van deze 2, een bench om echt in te slapen en de ren als uitloop van de bench. Zo heeft je pup toch lekker wat bewegingsruimte en zorg je er meteen voor dat je meubels, schoenen etc veilig zijn van de messcherpe puppytandjes. Het makkelijkste is qua training dat je pup in de ren zit tenzij jij je 100% op de pup kunt concentreren om zo alleen maar goede gewoontes aan te leren!
Ook zorgt zo'n ren ervoor dat zindelijkheidstraining makkelijker wordt want je kan je pup beter in de gaten houden en zo meteen reageren als hij of zij aangeeft te moeten plassen. 

En misschien nog wel het grootste voordeel is dat je de keuzes die je pup maakt wat beter kan sturen, want helaas maken die kleine rakkers niet altijd de beste keuze! Want een tafelpoot is voor een pup ook een heel fijn kauwbotje...

Je kan ook meteen vanaf dag 1 dat je pup in huis is beginnen met benchtraining en dat raden we ook zeer zeker aan! Een pup die het fijn vindt om lekker in de ren en/of bench te gaan slapen is ook makkelijk later alleen thuis te laten.

Wat ligt er allemaal in de ren?
Het is een soort mini-huiskamertje voor je pup, dus zorg dat er in ieder geval aanwezig is:

Waterbak
Lekker kussen om op te slapen
Kauwbotjes
Speeltjes

Wat zijn nou mijn favoriete speeltjes en kauwbotjes?

  • Gedroogde konijnoren zijn heerlijke snacks voor je kleine pup.
    Ze zijn niet te hard maar gaan wel eventjes mee, doordat de vacht er nog opzit vinden pups ze vaak erg interessant!
  • Gedroogde yakmelk botten zijn wat hardere botten en deze gaan langere tijd mee.
    Hoe lang ze meegaan hangt natuurlijk af van de grootte van je pup ;-)


Speelgoed en knuffels! Er is zoveel te krijgen maar ik wil je toch wat tips geven over het uitzoeken van geschikt speelgoed.
Er is hondenspeelgoed op de markt wat die niet gevuld zijn, zo leert je pup niet dat vulling er ook uit kan dus zullen ze minder snel geneigd zijn om later speelgoed te slopen.
Het speelgoed is wel voorzien van een pieper voor extra speelplezier. Wordt je pup er te druk van? Je kan de piepers er redelijk makkelijk uithalen. 

De slangen van Trixie. Dit zijn speeltjes die veelzijdig te gebruiken zijn. Er zit een pieper in het hoofd van de slang en daarnaast kan deze gevuld worden met lekkers!
De slang kan ook gevuld worden ingevroren voor een extra moeilijkheidsgraad of lekkere koele snack in de zomer.