Over mij

Hallo! 

Misschien ook leuk om mezelf even voor te stellen.
Ik ben Joyce McGillivray en ik woon samen met mijn partner Paul en onze honden Skye & Scott in het brabantse dorpje Hank.

In 2017 is de Duitse Staande Korthaar genaamd Skye als pup bij ons komen wonen. Dit is een ras wat bekend staat als heel slim en heel actief, een echte werkhond met veel jachtinstinct, dus niet de makkelijkste hond om te trainen. Maar een hele leuke uitdaging om haar te trainen op basis van spel en beloning. 
Mijn partner doet met Skye mee aan diverse canicross wedstrijden en ze zijn in 2019 in hun categorie ook Nederlands Kampioen geworden.
Qua jachttraining ben ik met Skye bezig om via de Gundog Club haar Grade 3 HPR te halen. Afgelopen zomer heeft ze haar Grade 1 en 2 gehaald in Wales. 
Daarnaast zijn we ook bezig met veldwerk trainingen om te werken aan het voorstaan, het zogenaamde pointen, dit is een belangrijk onderdeel van Grade 4 HPR.
HPR staat voor Hunt Point Retrieve oftewel een zeer veelzijdige jachthond!

In 2021 is Scott erbij gekomen, Scott is een Field trial Labrador Retriever. We zijn superblij dat zijn fokker Sanne van Labradors of Asgard's Hope ons Scott heeft willen toevertrouwen.
Het is de bedoeling dat ik met Scott deel ga nemen aan jachtwedstrijden, dus daar zijn we al hard voor aan het trainen!
Ook met Scott is het plan om te werken aan het behalen van de verschillende Grades bij de Gundog Club, voor de retrievers zijn er aparte testen waarbij de honden getest worden op hun rastypische sterke punten.

Het werken met Skye gaf mij zoveel voldoening dat ik begonnen ben met de opleiding tot hondentrainer via Absolute Dogs in Engeland. Deze opleiding is helemaal toegespitst op training met spel en beloning.

WhatsApp Image 2022 06 21 at 7.04.38 PM


Free Joomla templates by Ltheme