Speuren

Wil jij graag met je hond aan de slag met Geurdetectie?

Geurdetectie voor Beginners


Honden zien de wereld door middel van geur. Alles in de wereld van de hond draait om geur...dus dit alleen al is een uitstekende reden om deze activiteit samen met je hond te gaan doen!
Daarnaast is het uitstekende hersengymnastiek, werkt snuffelen rustgevend, het is overal te doen en de hond wordt er op een gezonde manier moe van.

Nu is niet elke hond van pup af aan heel erg gericht op geur, maar het is bij bijna elke hond wel te ontwikkelen met de juiste positieve training!
De neus van de hond is opgedeeld in 2 kanalen, hij kan dus in stereo ruiken. Elk neusgat kan een andere geur oppikken en verwerken! Hoe tof is dat!
De ruimte achter het neusgat is helemaal gevuld met piepkleine botjes genaamd zeefbeenschelpen die bedekt zijn met olfactorische epitheel cellen (reuk-epitheel). Deze reuk-epitheelcellen zijn een soort filter waar alle ingeademde lucht doorheen gaat waarna er een scheiding wordt gemaakt tussen moleculen die nog verder onderzocht moeten worden en lucht die doorgaat naar de longen. De geurdeeltjes die nog verder onderzocht moeten worden gaan verder de neus in waarna er signalen naarde hersens gaan met opdrachten wat er met een geur gedaan dient te worden. Dit gaat dus echt onwijs snel!!

Bij mensen werkt maar 5% van de hersens met geur, bij honden is dit 35%


Wat gaan we doen tijdens de cursus? We beginnen met het zoeken van een bepaalde geurstof (Rode Kong en Napier Gunoil) en we leren de hond hoe deze een indicatie kan geven waar de geur zich bevindt.
Deze cursus is geschikt voor honden vanaf 4 maanden en ook zeker geschikt voor senioren! Dus wil jij je oude hond nieuwe trucjes aanleren dan is dit een perfecte kans!

Free Joomla templates by Ltheme